Suwalska Specjalna Strefa Ekonomiczna SA | Polska Strefa Inwestycji

Suwalska Specjalna Strefa Ekonomiczna SA | Polska Strefa Inwestycji
BIP   Zwiększ kontrast strony |   Wielkość czcionki podstawowa Wielkość czcionki zwiększona Wielkość czcionki podwójna | Facebook Youtube LinkedIn Instagram | Wersja językowa polska | Wersja językowa angielska
Strona główna / Aktualności / Seminarium „Zdrowa żywność – od rekomendacji do samoregulacji” 20.04.2024 r.

Seminarium „Zdrowa żywność – od rekomendacji do samoregulacji” 20.04.2024 r.

W imieniu organizatorów serdecznie zapraszam do wzięcia udziału w Seminarium „Zdrowa żywność – od rekomendacji do samoregulacji”

organizowanym przez Fundację Prawo i Partnerstwo 20 maja 2024 r. na Wydziale Prawa Uniwersytetu w Białymstoku.

Obecnie obserwujemy rosnące zainteresowanie konsumentów zdrową żywnością, co wynika z coraz powszechniejszej tendencji do dbania o zdrowie. To zainteresowanie znajduje swoje odzwierciedlenie w działaniach przedsiębiorstw, które starają się, aby ich produkty spełniały najwyższe standardy jakości i były zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Niektóre firmy decydują się nawet na podjęcie działań związanych z regulacjami dobrowolnymi, takimi jak samoregulacja lub współregulacja.

Jednym z gości Seminarium będzie Katarzyna Bosacka, znaną m.in. z programu „Wiem, co jem”, która na co dzień popularyzuje wiedzę na temat zdrowego odżywiania. W drugim panelu, „Samoregulacja w obszarze zdrowej żywności”, będziemy mieli okazję wysłuchać wykładu specjalistki w obszarze samoregulacji w sektorze żywnościowym, dr Justyny Nowak. Dr Nowak przedstawi referat pt. „Czy tylko sygnatariusze mają przestrzegać Kodeksów Dobrych Praktyk? – rozszerzona skuteczność samoregulacji na przykładzie branży spożywczej”.

Szczegóły wydarzenia znajdują się w załączonym programie oraz na stronie internetowej projektu:

Uprzejmie prosimy o potwierdzenie obecności na adres e-mail:

biuro@zdrowazywnosc.edu.pl w terminie do 19 maja 2024 roku.

Seminarium odbędzie się w ramach projektu „Społeczna percepcja zdrowej żywności w świetle interdyscyplinarnej pewności naukowej” finansowanego ze środków budżetu państwa w ramach programu Ministra Edukacji i Nauki pod nazwą „Nauka dla Społeczeństwa”, nr projektu NdS/551580/2022/2022.

Fundacja Prawo i Partnerstwo ul. Mickiewicza 1, lok. 101, 15-213 Białystok tel. +48 85 745 72 07



Powrót